Tavat

TAVAT - Amerikaans design in combinatie met Italiaans artisanaal vakmanschap

Tavat werd opgericht in 2010 en is een optisch bedrijf dat uitsluitend werkt met onafhankelijke opticiëns wereldwijd die excellentie nastreven in oogzorg en oogmode. Tavat is een jong bedrijf dat steunt op de basisprincipes: onafhankelijkheid, uitstekende kwaliteit en tijdloos design. Tavat biedt functionele, iconische brillen met echt betere prestaties voor de brildrager die op zoek is naar moderniteit, kwaliteit en verfijnde elegantie en die interesse heeft in design, doelgerichtheid en functionaliteit.

Melanine is een natuurlijk pigment dat in het menselijk lichaam voorkomt. De rol ervan is ons te beschermen tegen schadelijk zonlicht door het filteren van UV en violet-blauw licht. Het is de beste natuurlijke bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon. Je vindt melanine terug in de ogen, het haar en in gebruinde huid. 40 jaar onderzoek door toonaangevende centra voor oogzorg, hechten grote waarde aan de beschermfactor van melanine. Tavat erkent dit onderzoek en injecteert daarom in al haar zonneglazen een synthetische melanine om zo de ultieme oogbescherming te bekomen.

Tavat zonneglazen zijn geïnspireerd door de natuurlijke verdediging van het menselijk lichaam tegen de zon. De synthetische melanine reageert op dezelfde wijze als natuurlijke melanine, net als een schild zowel tegen UV-stralen als tegen tot 97% van het schadelijke violet-blauw licht. Dit betekent betere prestaties in één en hetzelfde glas.

Tavat biedt klassieke zonneglazen en gepolariseerde zonneglazen, beiden bevatten melanine. Gepolariseerde zonneglazen bevatten een specifieke filter die intensief reflecterend licht, licht dat weerkaatst op oppervlakken zoals asfalt, water of sneeuw, blokkeert en bijgevolg het verblindend effect minimaliseert. Deze filter verhoogt het contrast, biedt een duidelijker zicht en draagt bij tot minder vermoeide ogen.

Zonnebril: €138 tot €311

POLATEST

Last van hoofdpijn, nekpijn
of geïrriteerde ogen?

KLIK HIER